Bladerdeeghapjes gevuld met grillworst!


Bladerdeeg Gevuld met Halal Grillworst

Ingrediënten:

  • 2 rollen bladerdeeg (uit de koeling)
  • 2 halal grillworsten, in plakjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg een vel bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad. Snijd de bladerdeeg in 6 even grote rechthoeken.

  3. Leg op elk rechthoek stukje bladerdeeg 2-3 plakjes grillworst, zorg dat de grillworst net niet tot aan de rand reikt.

  4. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei.

  5. Leg een tweede rechthoek bladerdeeg boven op de grillworst en druk de randen aan elkaar.

  6. Bestrijk het bladerdeeg met het resterende losgeklopte ei.

  7. Bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes en eventueel wat zout en peper naar smaak.

  8. Herhaal stap 2 t/m 7 voor de tweede bladerdeegrol.

  9. Leg de gevulde bladerdeegstukken op een bakplaat en bak ze 20-25 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

  10. Serveer warm en geniet van uw heerlijke bladerdeeg gevuld met halal grillworst! Dit recept is bedacht door Chef Dani.

Bereidingsduur:

  • Voorbereiden: 20 minuten
  • Bakken: 20-25 minuten

Veel succes en smakelijk!