Bladerdeeg Gevuld met Halal Grillworst
Ingrediënten:
- 2 rollen bladerdeeg (uit de koeling)
- 2 halal grillworsten, in plakjes
- 1 ei, losgeklopt
- 1 theelepel sesamzaadjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg een vel bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad. Snijd de bladerdeeg in 6 even grote rechthoeken.
-
Leg op elk rechthoek stukje bladerdeeg 2-3 plakjes grillworst, zorg dat de grillworst net niet tot aan de rand reikt.
-
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei.
-
Leg een tweede rechthoek bladerdeeg boven op de grillworst en druk de randen aan elkaar.
-
Bestrijk het bladerdeeg met het resterende losgeklopte ei.
-
Bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes en eventueel wat zout en peper naar smaak.
-
Herhaal stap 2 t/m 7 voor de tweede bladerdeegrol.
-
Leg de gevulde bladerdeegstukken op een bakplaat en bak ze 20-25 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
-
Serveer warm en geniet van uw heerlijke bladerdeeg gevuld met halal grillworst! Dit recept is bedacht door Chef Dani.
Bereidingsduur:
- Voorbereiden: 20 minuten
- Bakken: 20-25 minuten
Veel succes en smakelijk!